nieuws

Tweede makelaar en taxateur in assurantieportefeuilles

Archief

De Roermondse rechtbank heeft directeur/eigenaar L.L.J.M. Mertens van Adviesgroep Mertens in Heythuysen beëdigd tot ‘makelaar en taxateur in assurantieportefeuilles’.

Mertens (46) is landelijk de tweede beëdigde taxateur in deze discipline; drs K. Dullemond van adviesbureau D & O in Hoevelaken ging hem voor.
Mertens claimt echter de enige beëdigde taxateur te zijn die zich uitsluitend met het waarderen van portefeuilles bezighoudt. “Wij willen onze aandacht volledig kunnen geven aan het makelen, maar vooral aan het waarderen van portefeuilles.”
Zijn adviesbedrijf met de handelsnaam ‘Mertens’ fusiemakelaars en beëdigd taxateurs a.p.’ telt vooralsnog twee medewerkers.
Om tot makelaar/taxateur van assurantieportefeuilles te kunnen worden beëdigd, moet een kandidaat aan een groot aantal vakbekwaamheidseisen voldoen, zoals: een gedegen theoretische en praktische kennis van het verzekeringsbedrijf, inzicht in vraag en aanbod van portefeuilles en kennis van objectieve en subjectieve factoren die de waarde daarvan bepalen, uitgebreide financieel-economische kennis, inzicht in fiscale regels en aspecten, en algemene juridische kennis.
Mertens was in de jaren zeventig als financieel-bedrijfseconomisch analist werkzaam bij Philips. Na het overlijden van zijn vader besloot hij diens assurantiekantoor zelfstandig voort te zetten. In 1992 verkocht hij het assurantiekantoor dat toen zou zijn uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf met 3.000 relaties, 9.000 polissen, en 6 medewerkers.

Reageer op dit artikel