nieuws

Tweede editie Trials van start

Archief

Op de website www.trials.nl worden jonge Drentse automobilisten enthousiast gemaakt om mee te doen aan de tweede editie van Trials.

Trials is een rijvaardigheidstraining die is ontwikkeld en gesponsord door het Verbond van Verzekeraars. De jongeren worden op de site met “Leer het échte rijden, doe wat je bij je rijlessen niet kon doen!” opgeroepen zich aan te melden voor de training, die op vijftig verschillende data tussen mei en september op het TT-circuit van Assen wordt gehouden.
Tijdens een trainingsdag worden jongeren na een korte theoretische inleiding via een bermproef, noodstops, slips en het zelf besturen van een vrachtwagen bewust gemaakt van hun rijgedrag en het effect daarvan op anderen. Iedere dag levert een winnaar op, waarna alle dagwinnaars eind 2006 zullen strijden voor de titel The ultimate driver 2006.
Vorig jaar hebben meer dan 275 jongeren uit Zuid-Drenthe meegedaan aan Trials, dat toen voor de eerste keer werd georganiseerd in samenwerking met de provincie Drenthe, gemeenten uit de regio Zuid-Drenthe en diverse verkeersveiligheidsorganisaties.
Op basis van het succes van deze eerste editie is besloten Trials in 2006 uit te breiden naar heel Drenthe. De rijvaardigheidstraining zal vanaf 2007 hoogstwaarschijnlijk ook buiten Drenthe door jonge automobilisten kunnen worden gevolgd.
gaf het startschot voor de Trials-campagne met het maken van een noodstop op het TT-circuit in Assen. In de Trials-auto wordt hij bijgestaan door een instructeur en een deskundige van 3VO Drenthe.

Reageer op dit artikel