nieuws

Tweede campagne startonderbrekers

Archief

Op 1 september wordt de tweede publiekscampagne ‘Niet te starten niet te stelen’ gelanceerd, een campagne voor het aanbrengen van startonderbrekers in oudere auto’s.

“De autoverzekeraars hebben toegezegd dat zij hun medewerking aan de campagne verlenen, maar hoe en wat is nog niet bekend”, zegt Alex de Hoop, projectmanager van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc). AVc voert de actie samen met de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging en RAI-Autovak.
De eerste campagne, in 1997/1998, was uitsluitend gericht op oudere auto’s zonder beveiliging. Dit keer gaat het niet alleen om vier miljoen oudere auto’s (van vóór 1977), maar ook om bestelwagens en bestelbussen.
“De eerste campagne heeft niet geheel opgeleverd wat men gehoopt had. Daarom hebben we nu gekozen voor een landelijke campagne met een meer regionale aanpak. Er komt meer samenwerking met de Bovag-dealers en de politie”, zegt De Hoop. Dit keer wordt niet alleen gebruikt gemaakt van billboards, tv-spots, advertenties en posters, maar er komt ook een internetsite: www.niettestartenniettestelen.nl. “Het is nog niet bekend wat deze website zal bieden”, aldus De Hoop.

Reageer op dit artikel