nieuws

Twee winnaars AXA Leven Studieprijs

Archief

De tiende editie van de AXA Leven Studieprijs heeft dit jaar twee winnaars opgeleverd.

De studieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de beste HBO- of doctoraalscriptie op het gebied van financiële dienstverlening. AXA Leven heeft de studieprijs ingesteld om onderzoek op dit terrein te bevorderen.
Dit jaar werden twee van de veertien inzendingen uitverkoren voor een summer-course aan een buitenlandse universiteit. De prijs is f 7.500 waard.
De eerste winnende scriptie ‘Voorraadbeheer bij aangesloten banken’ van mw. I.F.A. Vis (RU Leiden) behandelt het voorraadprobleem van geld. De tweede winnende scriptie – ‘Marktstructuur en presteren van bedrijven in de Nederlandse financiële sector’ van dhr. D.F. van Ingen (UvA) – gaat over de invloed van schaalvergroting en concentratie in de bancaire wereld op de banken zelf en hun cliënten.

Reageer op dit artikel