nieuws

“Twee van de vijf Britse huishoudens onderverzekerd”

Archief

Volgens een recent onderzoek zou van de vijf huishoudens in Groot-Brittannië zijn woninginboedel niet of te laag hebben verzekerd

In Londen zou zelfs 50% van de inwoners onderverzekerd zijn. Volgens het Britse verbond van verzekeraars ABI ligt volgens eigen cijfers het percentage onderverzekerden beduidend lager: 25%. Maar dat neemt volgens de verzekeraarsorganisatie niet weg dat verzekeraars er meer werk van moeten maken om verzekerden een adequate inboedelpolis aan te bieden tegen een betaalbare prijs. Om het grote percentage niet- en onderverzekerden tegen te gaan, zouden verzekeraars bovendien niet alleen de inboedelpolis meer moeten promoten, maar de klant ook moeten wijzen op de financiële voordelen van ‘shopping around’ tussen de diverse aanbieders.

Reageer op dit artikel