nieuws

Twee op de vijf bestuurders is niet verzekerd

Archief

Veertig procent van de directeuren en commissarissen is niet verzekerd tegen aansprakelijkheid.

Dat zegt het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen (NCD) op basis van onderzoek. De helft van de onverzekerden heeft geen idee van de aansprakelijkheidsrisico’s en/of de mogelijkheden zich daartegen te verzekeren. De andere helft vindt de aansprakelijkheidsverzekering te duur en is van mening dat die te weinig oplevert.
Uit het onderzoek blijkt verder dat 60% van de bestuurders goed tot zeer goed op de hoogte is van zijn verantwoordelijkheden als statutair directeur of commissaris. Dertig procent is dat maar redelijk en 5% zegt zelfs slecht op de hoogte te zijn van de verantwoordelijkheden. De bestuurders vinden hun aansprakelijkheidsrisico’s over het algemeen vergroot door nieuwe wetgeving en jurisprudentie, een kritischer opstelling van de media en de maatschappij in het algemeen, en door de sterker wordende claimcultuur.

Reageer op dit artikel