nieuws

Twee nieuwe Univé-vestigingen

Archief

Onder de onderlingen van Univé vindt een verdere samenklontering plaats. De jongste fusiebedrijven zijn Univé Alblasserwaard en Univé Reest Aa en Linde.

Univé Alblasserwaard is begin dit jaar tot stand gekomen. Daarbij zijn de Univé-vestigingen Giessenburg, Groot-Ammers en Omstreken en Molenaarsgraaf opgeheven en samengegaan in de nieuwe Univé Alblasserwaard. Het fusiebedrijf telt 55 medewerkers en is goed voor een bijna f 9 mln premie-omzet.
Univé Rivierenland is overigens als beoogd fusiepartner afgehaakt. Deze onderlinge in Geldermalsen, die een bijkantoor opent in Druten, telt 16 medewerkers en f 1,9 mln premie-omzet.
Steenwijk/Meppel
Nieuw is tevens Univé Reest Aa en Linde, met vestigingen in Steenwijk, De Wolden en Meppel. Dit fusiebedrijf (ruim f 2 mln premie) is ontstaan door het samengaan van Univé Aa en Linde en Univé Meppel. Onder de laatste maatschappij vielen nog de leden-onderlingen De Eendracht (Ruinerwold), Help U Zelven (De Wijk), Vooruitgang in ’t Geluk (Nijeveen) en de Meppeler Brand-assurantie Vereniging (Meppel).
De Pensioen- en Verzekeringskamer heeft toestemming gegeven voor overdracht van de schadeverzekeringen van de oude onderlingen, die vervolgens als rechtspersoon zullen verdwijnen.

Reageer op dit artikel