nieuws

Twee middelgrote kantoren geveld door faillissement

Archief

Met het Limburgse Peeters Finance en het in Hoorn gevestigde Multi Hypotheken zijn onlangs twee intermediairbedrijven met meer dan twintig medewerkers failliet verklaard.

Peeters Finance telt 26 medewerkers en heeft 4 vestigingen (Blerick, Venlo, Kerkrade en Maastricht); het kantoor in Venlo is tevens aangesloten bij franchiseformule De Hypotheekdesk. Curator Jeroen Bakkers geeft nog geen details; hij is bezig met de verkoop van het bedrijf en verwacht daarbij de arbeidsplaatsen te kunnen behouden. De overname zou een dezer dagen worden afgerond.
In Hoorn is het faillissement uitgesproken over Multi Hypotheken. Het bedrijf telde 22 medewerkers; eigenaar was Theo Kok. Curator Cerruti wil nog geen mededelingen doen over het faillissement; de jaarrekening over 2005 leert dat Multi Hypotheken de afgelopen twee jaar te kampen had met een negatief eigen vermogen, dat eind vorig jaar was opgelopen tot _ 389.000.
Nirwana
Ook Nirwana Assurantiën uit Amsterdam is failliet verklaard. Het intermediairbedrijf kreeg twee jaar terug een conflict met Meeùs rond de overname van een portefeuille van twee in Meeùs opgegane kantoren. Die zouden niet het vooraf besproken aantal polissen omvatten.
Dat conflict is volgens curator Goethals niet de aanleiding geweest voor het faillissement. Het kantoor werd eind vorig jaar door Mohammad Shuffaq overgenomen van de drie aandeelhouders, onder wie directeur Jan Frederiks. Shuffaq sloot vervolgens in maart het pand voor verbouwing, maar tot een heropening is het niet meer gekomen. Waar Shuffaq zich ophoudt, is niet bekend.
Eenmanszaken
Enige tijd terug is al het faillissement uitgesproken over Assurantiekantoor Naaldwijk, een eenmanszaak die werd gedreven voor rekening van Nicolaas Noort.
Een schuldsaneringsregeling is getroffen voor Roelof Vos. Hij was voorheen actief als hypotheekadviseur, maar had zijn bedrijf al per 1 januari 2005 beëindigd.

Reageer op dit artikel