nieuws

Twee jaar geëist in Zwolsche fraudezaak

Archief

De officier van justitie in Zwolle heeft 24 maanden gevangenisstraf geëist (waarvan 8 maanden voorwaardelijk) tegen Klaas P. en diens zoon.

P. en zoon waren beiden directeur van het Zwolsche AES Verzekeringen. De twee worden verdacht van oplichting, valsheid in geschrift en verduistering, waarmee een schade van ruim zeven ton is ontstaan.
De handelwijze van de verdachten bestond in grote lijnen uit twee methoden: of zij inden de premie zonder het betreffende risico bij een maatschappij in dekking te geven en staken de premie in eigen zak, of ze sloten wel een verzekering, die dan na verloop van tijd stilzwijgend werd opgezegd.
Onder de gedupeerde verzekeraars bevinden zich o.a. Zwitserleven en Levob.
De arrondissementsrechtbank in Zwolle heeft afgelopen woensdag, na het afsluiten van dit nummer, uitspraak gedaan.

Reageer op dit artikel