nieuws

Twee gemeenten sluiten contract voor minima

Archief

De gemeente Den Haag heeft een collectieve ziektekostenverzekering gesloten met ambtenarenverzekeraar IZA. Amersfoort continueert het collectieve contract met Agis. Amsterdam sloot al eerder een collectieve zorgverzekering voor de minima.

Alle Hagenaars met een bijstandsuitkering of een ander inkomen tot 110% van de bijstandsnorm komen in aanmerking voor de nieuwe verzekering. Zij moeten zich dan wel voor 20 december melden.
De nieuwe polis, IZA Cura Den Haag, bestaat uit een basis- en een aanvullende verzekering en heeft een premie van _ 99. De verzekering zorgt onder meer voor een gratis bril, gratis medicijnen en een volledige vergoeding van behandelingen bij de fysiotherapeut.
De Haagse wethouder Henk Kool schat in dat in het eerste jaar ongeveer 13.500 mensen zich zullen aanmelden. Verzekeraar IZA schat het aantal hoger in en gokt op 30.000 tot 35.000 nieuwe verzekerden. Het nieuwe contract zou de gemeente Den Haag jaarlijks _ 1 mln kosten.
De Amersfoorste continueert het contract met Agis voor de minima. De basispremie wordt _ 86,75 en is daarmee _ 3,25 hoger dan vorig jaar. De premie voor de aanvullende verzekering blijft gelijk op _ 15,95 per maand.

Reageer op dit artikel