nieuws

Twee Financium-vestigingen gaan gescheiden verder

Archief

De twee vestigingen van hypotheekoffertebedrijf Financium gaan los van elkaar verder. Het kantoor in Deventer heet nu Financenter.

Oprichter Jan Hooiveld heeft zijn 50%-belang in het Deventer kantoor verkocht aan Smit Beheer, dat onder meer ook eigenaar is van Finenzo. Smit is nu enig aandeelhouder in het bedrijf, dat voortaan Financenter heet. In Deventer werken 25 mensen. Doelstelling is het snel bedienen van zeshonderd, vooral grotere, aangesloten tussenpersonen.
Financium in Nieuwegein, dat eigendom blijft van Hooiveld, telt circa achthonderd aangesloten kantoren en richt zich op het bieden van aanvullende diensten naast offerteverwerking. De inkoop en ICT-zaken blijven een gezamenlijke aangelegenheid.
Behalve Finenzo en Financenter valt ook M&M Diensten binnen dezelfde bedrijvengroep. M&M richt zich op inkoop- en andere diensten voor het intermediair. Bij Finenzo staan Margreet van Deursen en Jan-Willem Smit aan het roer; Financenter wordt geleid door Menco van Deursen.

Reageer op dit artikel