nieuws

Tussenpersoonzoeksystemen laten nog veel te wensen over

Archief

In AM 15 is in het artikel ‘Intermediairgerichtheid van verzekeraars in kaart gebracht’ onder meer aandacht besteed aan de faciliteiten op sites van verzekeraars om naar tussenpersonen in de buurt te zoeken. Alfred Guijt wijst op een veel voorkomende tekortkoming daarbij.

“Jammer genoeg hebben jullie in het onderzoek vergeten wat mee te nemen. Een groot aantal assurantiekantoren heeft meerdere vestigingen, verdeeld over het land of in een bepaalde regio. Die kantoren hebben dan ook vaak maar één relatienummer/rekening courant met verzekeraars. In de zoekmachines van de meeste maatschappijen komt dan alleen het adres van de tussenpersoon voor waar ook het relatienummer op staat geregistreerd. Ondanks mijn protesten de afgelopen jaren is hier nog niet veel in veranderd.
Ons kantoor heeft inmiddels veertien kantoren in de regio, doch bij maar een gering aantal maatschappijen komen al deze kantoren voor. Alleen Arag, AXA en Reaal hebben dit perfect geregeld, bij de andere maatschappijen uit uw artikel komt alleen ons hoofdkantoor voor. Het is bovendien te triest voor woorden dat maatschappijen als DAS, Erasmus, Klaverblad en NN in het geheel geen zoekmogelijkheden hebben.
Wanneer iemand bij ONVZ een tussenpersoon uit Gendt zoekt, dan worden deze relaties verwezen naar kantoren in Wijchen (minstens veertig kilometer van Gendt). Dan kun je beter meteen alle tussenpersonen in Nederland tonen.”
Alfred Guijt,
Guijt Verzekeringen, Gendt

Reageer op dit artikel