nieuws

Tussenpersoon succesvol met Rolls op Internet

Archief

Financieel Adviesbureau Ribbens uit Moordrecht opereert met groot succes op Internet. Dagelijks worden er meerdere autoverzekeringen aangevraagd, dankzij een interactieve toepassing van Rolls.

De Internet-activiteiten van het assurantiekantoor zijn enkele maanden geleden gestart. Uit angst voor een grote toevloed van aanvragen is nauwelijks ruchtbaarheid aan het bestaan van de website (http://bereken.de.goedkoopste.autoverzekering.nu) gegeven. Achter de website gaat een in samenwerking met het Internet-bedrijf Craxx ontworpen toepassing van het premievergelijksprogramma Rolls schuil. Binnen afzienbare tijd denkt het adviesbureau – eveneens met gebruik van Rolls – motorverzekeringen en ziektekostenverzekeringen via Internet aan te kunnen bieden.
Opel-publiek
Iedere dag vullen gemiddeld tien bezoekers hun gegevens in bij het berekeningsprogramma, zegt woordvoerder André Versluis van het adviesbureau Ribbens. Twee à drie van deze bezoekers doen vervolgens een serieuze aanvraag. “Zodra we met onze activiteit gaan adverteren in de autobladen, moet dat aantal met gemak kunnen stijgen tot zo’n 25 aanvragen per dag”, verwacht Versluis.
De klanten die zich via Internet bij het adviesbureau melden zijn vaak interessanter dan de respons op reguliere advertenties die Ribbens plaatst in de regionale huis-aan-huisbladen. “Daar komt eerder Opel Ascona-publiek op af, terwijl ik via Internet vaak BMW’s en Mercedessen te verzekeren krijg. Dat is toch een stuk interessanter.”
Bezoekers van de website kunnen na de berekening van de goedkoopste autoverzekering een aanvraagformulier op laten sturen. Ribbens werkt nog aan een snellere afwikkeling, waarbij het aanvraagformulier door de bezoeker thuis uitgeprint wordt.
De Rolls-toepassing bevat premies van zo’n zestig verzekeraars en volmachtbedrijven. Ribbens maakt hiervoor onder meer gebruik van de agentschappen van Nedasco (Kamerbeek). Het merendeel van de aanvragen gaat volgens André Versluis naar Noviopolis (Hakenberg Groep), gezien de lage premiestelling van dat volmachtbedrijf.

Reageer op dit artikel