nieuws

Tussenpersoon spoorloos na faillissement

Archief

Het adviesbureau Amann De Financiële Planner in Tilburg is recentelijk failliet verklaard. Het faillissement is uitgesproken door de rechtbank in Leeuwarden. Het adviesbedrijf in financiële planning zou eigendom zijn geweest van de Nederlander Johannes Evenboer (62), woonachtig in het Duitse Nettetal. Het bedrijf met drie medewerkers bemiddelde onder meer in verzekeringen, pensioenen en hypotheken.

Het faillissement is aangevraagd door de Belastingdienst Noord, bevestigt de curator mr. Rimar Goudberg in Heerenveen. Volgens hem is Evenboer slechts een stroman geweest. “In april dit jaar is Evenboer als bestuurder en eigenaar opgevoerd. Voor die tijd was een zekere Albert Hegie enig aandeelhouder. Beiden zijn echter spoorloos”, aldus de curator. 
Behalve de Belastingdienst met een vordering van ruim € 200.000 dreigen ook diverse particulieren financieel het schip in te gaan. “Zij hebben geld geleend aan het bedrijf waarbij hen torenhoge rendementen in het vooruitzicht zijn gesteld. Een van hen heeft alleen al € 35.000 in het bemiddelingsbedrijf gestoken”, aldus Goudberg.
 

Reageer op dit artikel