nieuws

Tussenpersoon ontwikkelt Internet-zoekprogramma voor koopsompolissen

Archief

Op Internet is het eerste zoekprogramma voor koopsompolissen te vinden. De site, ontwikkeld door assurantiekantoor Gritter & Sevink (Emmeloord), is te vinden op www.koopsomdirect.com.

Volgens Joop Huisman, directeur van Gritter & Sevink, bevindt de Internet-pagina zich nog in een proeffase. “Je kunt nu alleen berekeningen laten maken van garantiekoopsommen. Daar komen binnenkort beleggingskoopsommen bij. In prinicipe kunnen we straks elke financiële dienst waar een berekening aan ten grondslag ligt, aanbieden.”
Het van oorsprong Amerikaanse programma laat zich volgens Huisman als volgt omschrijven. “We hebben een programma geschreven waarmee wij zelf gegevens van andere Internet-pagina’s afhalen. Iemand komt bij ons binnen en wordt ‘onder water’ met pagina’s verbonden waarop een koopsomberekening kan worden gemaakt. De Internet-gebruiker merkt niet dat hij aan andere pagina’s wordt gekoppeld.”
‘Koopsomdirect’ herbergt momenteel slechts drie aanbieders: Zwitserleven, Robeco en Interpolis. De beleggingskoopsommen van ABN Amro en Postbank moeten zo snel als mogelijk volgen. Op den duur hoopt Huisman tientallen aanbieders te kunnen samenbrengen.
Aanvraag
Na invoering van een viertal data (leeftijd, geslacht, koopsombedrag en looptijd), verschijnt de berekening van de twee hoogste aanbieders op het scherm. Vervolgens kan doorgeklikt worden naar één van die aanbiedingen en kan de koopsompolis worden aangevraagd.
“Na een aanvraag wordt een acceptgiro opgestuurd. Na de betaling volgt de polis”, schetst Huisman. De verdienste van Gritter & Sevink zitten ‘m vooral in de bij intermediairverzekeraars (zoals Zwitserleven) gesloten posten. “Als een product van een direct-writer wordt aangevraagd, dan bieden wij de aanvrager nog wel ons advies aan. En daar kunnen nog de nodige klanten uit voortkomen.”
Een blik op de site www.koopsomdirect.com.

Reageer op dit artikel