nieuws

Tussenpersoon Octras vreest verwarring over handelsnaam

Archief

Tussenpersoon Octras Raadschap (Sneek) vreest voor verwarring bij klanten en verzekeraars over het gebruik van de handelsnaam Octas Finance door een recentelijk operationeel geworden detacheringsbureau in Amsterdam.

In een kort geding dat donderdag 2 december voor de Amsterdamse rechtbank dient, eist directeur/eigenaar Willem de Haas (37) van Octras een wijziging van de handelsnaam. Hij claimt de oudste rechten te hebben, omdat het Friese assurantiebedrijf (vijftien medewerkers) al sinds 1998 actief is in financiële dienstverlening aan particulieren en bedrijven. “Vanuit onze vestiging in Sneek zijn we door heel het land actief. Verder bemiddelen we niet alleen in financiële diensten, maar doen we ook aan personeels- en beloningsadvies voor het midden- en kleinbedrijf”, aldus De Haas. 
Het detacheringsbureau Octas Finance (zes medewerkers) is sinds september van dit jaar operationeel in het bank- en verzekeringsbedrijf. Directeur/eigenaar Norbert van ‘t Loo (32) wil eerst het kort geding afwachten. Hij begrijpt de vrees voor verwarring niet. “Wij detacheren financiële mensen in de financiële sector, zoals banken en verzekeraars. Het bedrijf Octras Raadschap zou dus één van onze klanten kunnen zijn”, aldus Van ‘t Loo.

Reageer op dit artikel