nieuws

Tussenpersoon: helft aov-provisie retour

Archief

Tussenpersoon TAB Verzekeringen uit Tilburg biedt ondernemers de mogelijkheid om hun arbeidsongeschiktheidsverzekering over te sluiten om vervolgens de helft van de provisie van 20% terug te ontvangen.

De brief die TAB onlangs naar een aantal ondernemers heeft gestuurd, is om twee redenen opmerkelijk. Allereerst stelt TAB-directeur Hans Baggermans onverhuld dat de verdiensten van een tussenpersoon bij een aov normaal 20% van de premie zijn. Vervolgens stelt Baggermans dat hij vanaf 1 januari de helft van die provisie retour gaat geven aan verzekeringnemers.
De brieflezer wordt gevraagd zijn aov over te sluiten naar TAB Verzekeringen. “U gaat er beslist niet in polisvoorwaarden of service op achteruit. De verzekering blijft namelijk bij dezelfde maatschappij lopen. Alleen de administratieve afwikkeling wordt door ons kantoor voor zijn rekening genomen. Er volgt geen nieuwe keuring of medische beoordeling”, zo luidt het aanbod van TAB. “Door een efficiënte manier van werken en een hoge graad van automatisering is ons kantoor erin geslaagd om bij een beloning van 10% van de premie winstgevend te werken. Daarom bieden wij u aan 10% van de premie terug te ontvangen.”
De afschaffing van het verbod op de retourprovisie is voor TAB de aanleiding voor het aanbod. “In het verleden was het voor ons wettelijk verboden om u een deel van onze provisie retour te geven”, zo stelt TAB in de brief. “Per 1 januari verandert de wetgeving en staat het ons vrij dit te doen. U moet ons wel drie maanden voor de vervaldatum bericht geven.” Bij het sluiten van deze editie was Baggermans niet bereikbaar voor een toelichting.

Reageer op dit artikel