nieuws

Tussenpersoon geeft zorgprovisie terug

Archief

Financieel Totaal gaat individueel verzekerden 4 à 5% retourprovisie geven op ziektekostenverzekeringen.

Een snelle rekensom leert dat er dan weinig tot geen provisie overblijft voor de tussenpersoon in Arnhem. “Dat klopt” bevestigt directeur Peter Huiberts. “Bij sommige verzekeraars houden we er nog _ 6 aan over. Daar kunnen we dan weer postzegels van kopen”, schetst hij lachend. “Maar we hebben er wel weer een verzekerde bij. En daar gaat het om.”
Dit najaar ontstond er nog veel commotie onder tussenpersonen, nadat de indruk werd gewekt dat ze 2 tot 3% provisie zouden krijgen op de basisverzekering. Dit werd gekwalificeerd als “een fooi” en “pure minachting”.
Duurder
Financieel Totaal zet de retourprovisie in als antwoord op de moeizame onderhandelingen met zorgverzekeraars voor korting voor individueel verzekerden. Huiberts: “Iedereen wil korting. Verzekerden vergeten daarbij nog wel eens te kijken wat er gedekt is. Wij wijzen hen daarop. Met retourprovisie kunnen we aan de gewenste korting tegemoet komen. Voor ons is cross-selling het belangrijkst. Adressen kopen is duurder. Ook bedrijven krijgen een stukje retourprovisie, naast de gewone vaste kortingstaffels, die de zorgverzekeraars hanteren.
Huiberts benadrukt dat er veel aanvragen via zijn websites, www.basisverzekeringtest.nl, www.zorgverzekeringtest.nl en www.123basisverzekering.nl (loopt via Turien), binnenkomen. “De sites zijn begin december gelanceerd en we hebben nu zo’n drieduizend aanvragen liggen. Die gaan we de komende weken allemaal nog nabellen.”
Consumentenbond
Op de test-sites heeft Financieel Totaal de vergelijkingsmodule Rolls van Kooijmans Software draaien. “Dit is hetzelfde als waarmee de Consumentbond werkt. Bij ons hoeven consumenten echter geen lid te zijn en te betalen, willen ze een vergelijking maken”, sneert Huiberts.
Het tweekoppige intermediairbedrijf, met de directeuren Peter Huiberts (39) en Vincent Bruinsma (33), is sinds de start in 2004 internetgeoriënteerd met de sites www.autoverzekeringtest.nl, www.motorverzekeringtest.nl, www.bestelautoverzekeringtest.nl en www.laagstemaandlast.nl. “Hier hoeven we verder niet veel voor te doen, en we krijgen toch honderd aanvragen per maand binnen, waarvan we er gemiddeld tien sluiten”, licht Huiberts toe. Financieel Totaal heeft zo’n vijfhonderd verzekerden in portefeuille.

Reageer op dit artikel