nieuws

Tussenpersonencollectief ONVZ sterk verliesgevend

Archief

Het tussenpersonencollectief bij zorgverzekeraar ONVZ heeft over de afgelopen twee jaar een verlies van in totaal zo’n _ 2,5 mln opgeleverd.

“Aanpassing is dus hoogst noodzakelijk en het betreffende collectief wordt niet anders behandeld dan andere”. Dit stelt ONVZ in een brief aan de NVA. Met dat schrijven reageert de verzekeraar op vragen van de NVA over een wijziging in het provisiesysteem bij collectiviteiten. De nieuwe staffel pakt volgens de NVA nadelig uit bij relatief kleine collectiviteiten. Op de kritiek van de NVA dat het intermediair de collectiviteitskorting financiert, reageert ONVZ – wijzend op de gang van zaken in het tussenpersonencollectief – dat het “juist ONVZ is die hier financiert!”
Inkrimping
ONVZ heeft overigens direct na de jaarwisseling een signaal afgegeven over de ontwikkeling van zijn verzekerdenbestand. Hoewel de aanmeldtermijn voor ziektekostenverzekeringen nog tot eind deze maand doorloopt, kondigt ONVZ nu al een inkrimping van de verzekeringsportefeuille aan.
“Na jaren van groei verwachten we een terugval in het aantal klanten”, meldt de zorgverzekeraar, wijzend op de aanscherping van de polisvoorwaarden. “De vertrekkers behoren veelal tot wat ik maar ‘de grootverbruikers’ noem”, aldus directievoorzitter Erno Kleijnenberg. “Daar tegenover staat ook instroom van nieuwe klanten.” ONVZ zegt “een gezond 2008 na een turbulent 2007” te verwachten. Over de omvang van het jaarverlies doet de maatschappij nog geen uitspraken.

Reageer op dit artikel