nieuws

Tussenpersonen willen verzekering bij levensloop

Archief

De meeste tussenpersonen verwachten dat de levensloopmarkt het meest succesvol te benaderen is met een combinatie van een bancair product met verzekeringsdekkingen. Dat blijkt uit een onderzoek dat Avéro Achmea in mei heeft gehouden. Van de 390 deelnemende kantoren zei 60% het meeste heil te zien in een combinatieproduct. Nog eens 17% wil de boer op gaan met alleen een levensloopverzekering. Voor louter een spaar- of beleggingsrekening kiest 22%.

Het intermediair verwacht dat deelnemers aan de levensloopregeling vooral de oudedagsvoorziening als doel voor ogen zullen hebben. Niet minder dan 91% denkt dat er voor het pensioen zal worden gespaard. Eenderde gelooft in de inzet van levensloopgelden voor tijdelijk verlof (sabbatical). Ouderschapsverlof (30%) en zorgverlof (20%) worden als minst populaire doelen gezien. Driekwart van de ondervraagde tussenpersonen zegt actief aan de slag te gaan met de levensloopregeling.

Reageer op dit artikel