nieuws

Tussenpersonen NN naar Euro 2004

Archief

Nationale-Nederlanden, sinds 1992 hoofdsponsor van het Nederlands elftal, nodigde – net als bij voorgaande EK’s – zijn tussenpersonen uit om naar Euro 2004 af te reizen. Frits Suèr, hoofd sportsponsering bij Nationale-Nederlanden en oud-sportverslaggever, is nauw betrokken bij de organisatie vooraf en was ter plekke in Portugal. Tijdens dit interview zijn Suèr en collega’s per auto onderweg van Braga naar Faro voor alle voorbereidingen met het oog op de kwartfinale.

Wat ging er aan de organisatie vooraf?
De mensen die aan de voorbereiding van dit project hebben meegewerkt, komen uit alle geledingen van de organisatie. Alle praktische zaken zijn geregeld door de afdeling sponsoring en events. Uiteindelijk ben ik met twee collega’s in Portugal om alles te regelen en de tussenpersonen te ontvangen. Er zijn in totaal drie groepen van ongeveer honderd gasten per groep die om en om drie dagen hier blijven. Samen met iedere groep, reizen nog drie collega’s mee, om het team te versterken.
Wat staat er op het programma?
Wij hebben voor iedere groep gasten een ander programma in elkaar gezet. Zo zijn er een aantal bekende Nederlanders die mee gaan lunchen, onder wie Erik Hulzebosch (schaatser), Ria Visser (sportverslaggeefster en oud-schaatsster) en Arthur Numan (oud-voetballer). Ook Jack Spijkerman is van de partij met zijn spel ‘Spijkers met Koppen’. De genodigden kunnen hieraan meespelen en maken kans op leuke prijzen, zoals kaartjes voor de musical die wij sponsoren. En dan zijn er natuurlijk de voetbalwedstrijden waar zij naartoe gaan. Al met al is het een luchtig en afwisselend programma.
Wat zijn de reacties van de gasten?
Iedereen is ontzettend enthousiast. Ook de mensen die niet echt van voetbal houden, hebben het hier naar hun zin.
Je gaat toch binnenkort met pensioen?
Dit is mijn laatste grote project. Hierna heb ik nog een paar kleinere projecten voordat ik in januari met pensioen ga. Tja, het is dat de wet het voorschrijft, maar ik vind het ontzettend jammer. Ik denk dat ik tijdens mijn pensioen nog wel iets met dit vak ga doen, maar dan op vrijwillige basis. Concreet heb ik er nog niet over nagedacht. Ik denk dat ik het gewoon op mij af laat komen.
Wat zijn je voorspellingen voor Nederland-Zweden zaterdag?
Ik doe liever geen voorspelling, want dat vind ik oeverloos. Het wordt pas interessant wanneer Johan Cruijff en Willem van Hanegem een uitslag gaan voorspellen. Dat zijn mensen die écht wat over voetbal te vertellen hebben. Ík wacht het liever af.
Frits Suèr

Reageer op dit artikel