nieuws

Turkije-hypotheek van DHB Bank rechtstreeks aan te vragen

Archief

DHB Bank, dochter van de Turkse Demir-Halk Bank, heeft onder de naam Turkije Hypotheek een product op de markt gebracht dat is toegesneden op tweede woningen in Turkije. Bezoekers kunnen het aanvraagformulier rechtstreeks van de site downloaden.

De bank biedt naar eigen zeggen als eerste een speciale Turkije-hypotheek. Vorig jaar is met enkele makelaars- en assurantiekantoren op kleine schaal al een proef gehouden met de hypotheek. “Maar we hebben ook rechtstreeks aanvragen binnengekregen. In oktober hebben we op de woningbeurs gestaan”, zegt woordvoerster Gulay Zengin. Bezoekers kunnen aanvraagformulieren van www.dhbbank.com downloaden. DHB heeft de afgelopen maanden 150 hypotheekaanvragen ontvangen, waarvan er nu vijf in de afrondende fase zitten.
De hypotheek biedt onder meer ondersteuning bij de bouwkundige beoordeling, taxatie en afhandeling van alle administratieve formaliteiten. Er kunnen leningen worden gesloten voor woningen tot tien jaar oud. Voor nieuwbouwprojecten kan een particulier (nog) niet rechtstreeks bij DHB Bank terecht. “Daar werken we aan, maar voorlopig richten we ons nog op bestaande woningen.”
De looptijd van de lening is minimaal vijf en maximaal vijftien jaar. Bij een aankoopprijs vanaf _ 150.000 (maximaal _ 200.000) is ook een looptijd mogelijk van twintig jaar. Er kan worden gekozen uit drie renteperiodes: een jaar vast (4,8%), drie jaar vast (5,5%) of vijf jaar vast (6,3%).
DHB Bank richt zich vooral op kopers aan de Turkse zuidkust. De maximale financiering is 80% van de executiewaarde. Buiten dat gebied wordt de maximale financiering per geval bepaald. “De huizenprijzen verschillen nogal per locatie. Daarom wordt het maximale verstrekkingspercentage altijd per woning vastgesteld, maar omdat huizen aan de rivièra erg gewild zijn, hebben we daarvoor een standaardpercentage vastgesteld.”

Reageer op dit artikel