nieuws

Turien verlaagt premie voor autobestuurders

Archief

Het vorig jaar ingevoerde tarief voor personenauto’s van Turien & Co is op onderdelen gewijzigd. De premie is deze maand verlaagd voor bepaalde doelgroepen, zowel nieuwe als lopende motorrijtuigenpolissen.

Een van de wijzigingen in het personenautotarief is de verdere verfijning van de regio-indeling, zegt directeur Erik Schneider van Turien. Onder meer is “het niet-verstedelijkte deel” van regio 3 (steden) overgeheveld naar de nieuwe, goedkopere regio 5. “Gemiddeld betekent dat een verlaging van de premie voor wagenschade en mini-casco met 15%”, zegt Schneider.
Ook bepaalde beroepsgroepen komen bij het Alkmaarse volmachtbedrijf in aanmerking voor een lagere premie voor wagenschade en minicasco. Advocaten, notarissen, rechters, juristen, huis-, tand-, en dierenartsen, specialisten, apothekers, fysiotherapeuten en chiropractors kunnen rekenen op een speciale premie. “Hoe groot hun premiekorting is, moet individueel worden vastgesteld”, aldus Schneider.
Aan de hand van (gunstige) schadestatistieken zegt Turien de premies voor zakelijke rijders eveneens te kunnen verlagen. Schneider: “Deze categorie krijgt een extra premiekorting van 5% bovenop de huidige 5%.”

Reageer op dit artikel