nieuws

Turien neemt Scanwork over

Archief

Assuradeurenbedrijf Turien & Co heeft het ICT-bedrijf Scanwork, bekend van Zorgplanet.nl en Metzorgverzekerd.nl, overgenomen.

Harry Kah, oprichter van Scanwork, vindt dat het bedrijf toe is aan een nieuwe stap. “Het bedrijf staat op de rit en moet nu de volgende stappen nemen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een overnemende partij. Met Turien hadden we een goede samenwerking, dus de keuze was niet zo moeilijk.”
Kah heeft al zijn aandelen overgedaan aan Turien. Scanwork wordt nu geleid door Martijn Krom, afkomstig van Turien.
Turien geeft als reden voor de overname van het ICT-bedrijf dat er al langere tijd sprake is van een “prettige samenwerking” en dat de diensten van Scanwork “naadloos aansluiten op de mogelijkheden van Turien op het terrein van zorgverzekeringen”.
Verzuimverzekerd.nl
Naast de al bekende websites Zorgplanet.nl en Metzorgverzekerd.nl heeft Scanwork nu ook de website Verzuimverzekerd.nl opgezet. Met een door TNO ontwikkelde applicatie kan de verzuimlast worden berekend. Daarnaast kunnen verzuimverzekeringen worden vergeleken, offertes via internet worden aangevraagd en informatie over arbodiensten worden aangeboden.
De website Metzorgverzekerd.nl zal de komende maanden worden uitgebreid met een vergelijkingsmogelijkheid voor collectieve verzekeringen.
Alle tussenpersonen in Nederland kunnen tot 1 april komend jaar zowel Verzuimverzekerd.nl als Metzorgverzekerd.nl gratis gebruiken. Wel moet eenmalig de aansluitkosten van _ 75 worden betaald. “Gratis betekent ook dat de transactiekosten niet in rekening worden gebracht. Na 1 april bedragen die _ 7,50 per transactie”, aldus de nieuwe directeur Martijn Krom. Het intermediair kan kiezen voor beide modules, maar ook voor ieder apart.
Turien biedt zijn intermediair het hele pakket en betaalt na 1 april een bijdrage in het eerstejaarstarief.

Reageer op dit artikel