nieuws

Trouwste werknemer van Nederland

Archief

Leen Seegers uit Amsterdam

Hij is op zijn twaalfde jaar gaan werken bij Eeltink Veertechniek in Heemskerk en sindsdien in 68 jaar nooit van werkgever veranderd. De bekendmaking van de trouwste werknemer op paleis het Loo was een initiatief van Centraal Beheer Achmea. Deze actie vloeide voort uit een oproep van de verzekeraar aan werkgevers om hun medewerkers te motiveren langer loyaal te blijven. Centraal Beheer introduceerde daarbij het fenomeen loyaliteitsbonus. Een product dat aan belang kan winnen, doordat veel bedrijven te kampen hebben met een hoog personeelsverloop. Een percentage van 40% is daarbij geen uitzondering. Nu al is er op de arbeidsmarkt jaarlijks een tekort van ruim 200.000 mensen. In 2010 zal dit tekort zijn opgelopen tot ruim 600.000.

Reageer op dit artikel