nieuws

Trouwborst (L&L) moet Royal Leven ‘stabiliseren’

Archief

Govert Trouwborst, tot voor kort topman van London & Lancashire (L&L), is als directeur in dienst getreden van zusterbedrijf Royal Leven. Hij gaat zich daar naar eigen zeggen bezighouden met het ‘aanbrengen van stabiliteit’ in de back-office. Het levenbedrijf van Royal kampt al geruime tijd met administratieve problemen.

Trouwborst is in hart en nieren een schadeverzekeraar, maar heeft de nodige Leven-ervaring opgedaan in zijn periode bij Aachener & Münchener in Spanje. Volgens hem is de onrust in de administratieve organisatie van Royal verklaarbaar. “De levenmarkt in ons land is de laatste jaren overspoeld met nieuwe vormen van beleggingsproducten. Royal Leven groeide daarbij veel sterker dan andere verzekeraars. Bovendien zijn we een relatief jonge verzekeraar met veel jonge mensen in het management, die om die reden vaak weggekocht worden”.
Als belangrijkste actiepunten voor de komende tijd noemt de nieuwe directeur: “Foutloos werken en het verhogen van de verwerkingssnelheid. Later komen verbeteringen in de automatisering aan de orde en aanvullende opleidingen voor onze mensen”.
Bloedend hart
Trouwborst zegt met ‘bloedend hart’ te zijn vertrokken bij London & Lancashire, dat net als Royal Leven onderdeel is van de Royal Nederland Verzekeringsgroep, L&L werd onlangs samengevoegd met Elvia, net als Royal een Allianz-dochter. London & Lancashire staat nu onder leiding van Hein Aanstoot (afkomstig van Elvia), samen met Peter Broedelet (ex-Iteb). “Ik heb eerst samen met Hein de samenvoeging van L&L en Elvia voorbereid. Vervolgens hebben we in mei de verhuizing van L&L naar de Weesperzijde georganiseerd, de organisatiestructuur neergezet en het managementteam benoemd.”
“De Royal-groep is echter van mening dat je in zo’n nieuw bedrijf beter niet de twee voormalige bestuurders aan het roer kunt zetten. Dat zou namelijk geen geweldige combinatie vormen, en ik denk dat ze daar gelijk in hebben. Om die reden werd ik gevraagd over te stappen naar een directiefunctie bij Royal Leven, het sterkst groeiende bedrijf binnen de groep. Naast de administratie ben ik ook verantwoordelijk voor acceptatie, actuariaat, financiën en automatisering.”
Trouwborst volgt in zijn nieuwe functie Harry van Geijn op, die Royal inmiddels heeft verlaten en vanuit zijn thuissituatie laat weten bezig te zijn met een nieuwe betrekking. De suggestie dat hij door Royal verzocht is op te stappen wegens de problemen in de administratie bij het levenbedrijf, wijst Van Geijn van de hand.
Govert Trouwborst: “Eerste actiepunt is sneller en foutloos werken”.

Reageer op dit artikel