nieuws

TriggerMe houdt hypotheekveiling

Archief

Het internetbedrijf TriggerMe is gestart met het veilen van hypotheekaanvragen. Voor _ 500 krijgen geldverstrekkers de gegevens van klanten waarin zij zijn geïnteresseerd.

Voorwaarde is wel dat de geldverstrekker in de week durende veilingtijd het laagste renteaanbod doet. Hij doet dat op basis van klantkenmerken als leeftijd, beroep, inkomen, gewenste leensom en vestigingsplaats. De bieder van de laagste rente krijgt na afloop van de veiling de naam- en adresgegevens van de klant. Of het daadwerkelijk tot een hypotheek komt, is niet relevant voor de beloning van TriggerMe.
Het Roermondse internetbedrijf is een initiatief van Paul Vossen (48) en Daniël Lippert (24). De laatste zorgt voor de technische kennis, Vossen is bekend met financiële dienstverlening na veertien jaar Rabobank en dertien jaar als intermediair met Vossen & Partners.
Geen advies
Vossen is blij verrast met de eerste twintig hypotheekaanvragen in de eerste week. “Grote banken zijn geïnteresseerd, merken we.” Hij noemt concreet de namen van Achmea Hypotheekbank, Aegon, DSB en SNS Bank.
Hij heeft een veilinggedachte van E-bay voor ogen. “Steeds meer mensen gaan dingen zelf doen op internet, ook met hypotheken. Geldverstrekkers zijn nu een half tot een heel procent van de leensom kwijt aan provisie, terwijl ze op deze manier voor _ 500 een potentiële klant hebben, die ze graag in hun portefeuille krijgen. Ze kunnen immers zelf bepalen of de gegevens van de aanvrager interessant genoeg zijn voor een bieding.”
De keuze om alleen de hoogte van de rente in de veiling op te nemen is niet alleen praktisch. “In 99 van de 100 gevallen is dat toch bepalend”, vindt Vossen. Met advies over hypotheekvormen wil TriggerMe zich niet bezighouden. “Dat mag de geldverstrekker zelf doen of organiseren. Wij hebben daar de vergunning niet voor en willen dat ook niet.” Hij denkt met het concept vooral tijd- en kostenbesparing te bieden aan zowel aanbieders als hypotheekshoppers.

Reageer op dit artikel