nieuws

Trias richt Trias Schade-uitloop op

Archief

Op verzoek van toezichthouder DNB heeft Trias de afhandeling van schades van het onderdeel Trias Aanvullende Verzekering ondergebracht in een aparte onderneming Trias Schade-uitloop.

“Wij wilden per 1 januari van dit jaar met de ingang van het nieuwe zorgstelsel alle verzekeringsactiviteiten overhevelen naar een nieuwe verzekeraar, Trias Zorgverzekeraar NV”, aldus een woordvoerder. “Maar de toezichthouder lag dwars. Die wil dat wij de schades uit de aanvullende verzekering apart afhandelen.”
Trias Schade-uitloop blijft bestaan totdat alle schades van vóór 1 januari 2006 afgehandeld zijn. Het is onduidelijk hoelang dat gaat duren. Volgens Trias heeft deze constructie geen gevolgen voor de verzekerden. “Zij komen uiteindelijk allemaal bij Trias Zorgverzekeraar terecht en dat maakt weer deel uit van het concern VGZ/IZA/Trias.” De aandelen Trias Zorgverzekeraar worden gehouden door de Coöperatie VGZ/IZA /Trias Groep UA.

Reageer op dit artikel