nieuws

Trials Duitsland

Archief

Het Verbond van Verzekeraars heeft de rijvaardigheidstraining voor jonge Limburgse automobilisten (Trials) verplaatst van het circuit De Peel bij Venray naar het Duitse circuit Niederrhein. De Limburgse Milieufederatie bleek bezwaren te hebben tegen activiteiten op circuit De Peel, waardoor moest worden uitgeweken naar Duitsland.

Fietsendiefstal
De stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) heeft 2007 uitgeroepen als Jaar van de Aanpak van Fietsdiefstal. Naast technische middelen zoals de toepassing van chips en een landelijk register, worden ook zaken ontwikkeld in het kader van een actief opsporings- en handhavingsbeleid in regio’s en gemeenten, gratis bewaakte stallingsmogelijkheden, et cetera.
Meer jonge auto’s gestolen
In de eerste acht maanden van het jaar is de diefstal van relatief nieuwe auto’s (tot 3 jaar) met 7,5% toegenomen tot 1762 (1639) stuks. In totaal werden 8536 auto’s gestolen: 6,1% minder dan in dezelfde periode van 2005 toen 9089 auto’s werden ontvreemd. Jonge Volkswagens, en met name de Golf en de Passat, blijken het populairst bij de autodieven.
Lijmschade
Tijdens werkzaamheden op de A12 bij Oudenrijn hebben in het weekend van 7 en 8 oktober enkele honderden auto’s schade opgelopen door niet goed uitgeharde lijm. De getroffen auto’s hebben een bruine laag over de lak gekregen die niet met een wasbeurt verwijderd kan worden. Automobilisten die deze schade hebben opgelopen kunnen zich melden bij Rijkswaterstaat ( 0800-8002) waarnaar ze worden doorverwezen naar een van de vestigingen van Care Schadeservice.
Aanpak Autokraak
Diefstal uit auto’s zorgt jaarlijks voor een schadelast van _ 600 mln. Om gemeenten te ondersteunen bij de aanpak van dit probleem hebben het CCV en de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit een handleiding ontwikkeld ‘Aanpak Autokraak in Gemeenten’. Hierin staan maatregelen en instrumenten die auto-inbraak kunnen voorkomen.

Reageer op dit artikel