nieuws

‘Trekkers gewoon verzekerd’

Archief

Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat is het niet eens met een uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam. Dat bepaalde in januari dat de eigenaar van een ongekentekend landbouwvoertuig formeel gesproken jarenlang zonder geldige WA-verzekering heeft rondgereden, omdat zijn voertuig sneller kon rijden dan 25 km per uur.

In antwoord op Kamervragen van Ernst Cramer van de ChristenUnie laat de minister weten dat land- en bosbouwvoertuigen zonder kenteken ‘persoonsgebonden’ verzekerd worden. Als er voor deze voertuigen wel een kenteken wordt aangevraagd, moet hiervoor een ‘voertuiggebonden verzekering’ worden gesloten.
De reikwijdte van het bewijs van verzekering en de inhoud van de polis zijn volgens Eurlings een privaatrechtelijke aangelegenheid tussen verzekeraar en verzekeringnemer. De dekking wordt dus bepaald in de overeenkomst tussen verzekeraar en verzekeringnemer. Hij is daarom niet van mening dat zo’n 90% van de landbouwvoertuigen onverzekerd is, omdat zij in de praktijk sneller kunnen rijden dan de 25 km per uur die de WAM voorschrijft.

Reageer op dit artikel