nieuws

Travel Unie: ‘niet alles bij Unigarant’

Archief

Reisgigant Travel Unie (het fusieproduct van Arke en Holland International) meldt dat niet alle verzekeringen ondergebracht zullen worden bij ANWB-dochter Unigarant. Dit in tegenstelling tot berichtgeving hierover in het reisvakmagazine DIT.

Op dit moment werkt Holland International met Unigarant als ‘huisverzekeraar’ en is Arke een klant van de Europeesche. Al geruime tijd gaan er geruchten over de wens van Travel Unie om alle reisverzekeringen, in het kader van stroomlijning na de fusie, onder één dak te brengen. Dat samenvoegen klinkt niet onlogisch. Afgelopen week zei ook Ralf Corsten, topman van het Duitse moederconcern TUI, dat het voor de hand zou liggen als het Nederlandse bedrijf voor één verzekeringsmaatschappij kiest. Travel Unie Nederland en de Europeesche blijven de geruchten echter ontkennen. Daarentegen stelt een woordvoerder van Unigarant dat er wél besprekingen gevoerd worden over de lopende contracten met Travel Unie en uitbreiding daarvan. Het bestaande contract tussen HI en Unigarant zal overigens pas in november 1998 aflopen.
Unigarant heeft Holland International (HI) nu vier jaar als klant. Daarvóór stond de reisorganisatie, evenals Arke, bij de Europeesche in de boeken. Volgens de laatste maakte de overstap van HI naar concurrent Unigarant destijds onderdeel uit van een deal voor het overnemen van het management van de ANWB-reisbureaus door Holland International. Hoe dan ook; de Europeesche raakte hierdoor een belangrijke klant met een eigen netwerk van ruim honderd reisbureaus kwijt.
Niet naar buiten
Arke is – zoals gesteld – een klant van de Europeesche. In tegenstelling tot Unigarant wil deze reisverzekeraar niets zeggen over het moment dat het contract met Arke afloopt, behalve dat dit niet in 1997 zal gebeuren. “Deze afspraken zijn een zaak tussen contractpartners en worden niet verder naar buiten gebracht”, zegt Europeesche-directeur Jan Steenman die zich bijzonder heeft gestoord aan de berichtgeving over de contracten van Travel Unie met de reisverzekeraars. Volgens hem staat het contract tussen Arke en Europeesche helemaal niet ter discussie. “Dat is mij onlangs nog bevestigd door de raad van bestuur van Travel Unie.”
Volgens Steenman is de geruchtenstroom op gang gekomen door onderhandelingen over een contract van een geheel andere orde. Zowel de ANWB-alarmcentrale als die van SOS-International is gevraagd te offreren voor het leveren van een ‘bereikbaarheidsservice’, waarmee Travel Unie – zoals wel meer bedrijven – haar klanten 24 uur per dag bereikbaarheid wil garanderen. Op dit moment wordt deze bereikbaarheidsservice nog geleverd door verschillende aanbieders. Daar wil de reisorganisatie van af. De onderhandelingen over dit contract lopen nog, hoewel de Telegraaf onlangs meldde dat er al een keus gemaakt zou zijn voor de ANWB.
Jan Steenman: “Ons contract met Arke staat niet ter discussie”.

Reageer op dit artikel