nieuws

‘Transport- en scheepvaart-sector primaire doelwit terroristen’

Archief

De transportsector in het algemeen en de marine-sector in het bijzonder moeten het meest rekening houden met mogelijke terroristische aanslagen

Vanwege het grote financiële belang voor de wereldeconomie en de veelheid aan scheepvaarttransporten vormen deze een primair doelwit voor terroristen, zoals de aanslag op de olietanker Limburg voor de kust van Jemen in 2002. Dat stelde Justin Priestly, hoofd van Aon’s speciale team dat zich bezighoudt met de beheersing van terrorismerisico’s tijdens het internationale transportverzekeringscongres IUMI. Daar werd ook bekend gemaakt dat in 2002 de autoriteiten in Singapore een vrachtwagen onderschepte met bijna 20 ton aan explosieven als lading, vermoedelijk bestemd voor een zelfmoordaanslag.

Reageer op dit artikel