nieuws

Trade4Sure onderdeel Euler Hermes

Archief

Euler Hermes heeft Trade4Sure in Gorinchem overgenomen. “Door deze acquisitie zijn we in Nederland marktleider op het gebied van transactieverzekeringen en betalingsgaranties geworden”, meldt de kredietverzekeraar.

Trade4Sure startte in 2002 als eerste in Nederland met een kredietverzekering voor individuele transacties. “Door deze overname zijn we nu in staat om mkb-bedrijven online een kredietverzekering aan te bieden in de vorm van een betalingsgarantie”, aldus Euler Hermes.
Met een dergelijke garantie kunnen bedrijven ook één enkele transactie tegen het risico van niet-betaling verzekeren. Hierdoor zijn zij in staat de kredietwaardigheid van klanten te toetsen zonder dat een kredietpolis voor de hele omzet noodzakelijk is. “Exporterende bedrijven hebben vaak te maken met onbekende debiteuren. Met behulp van een betalingsgarantie die online kan worden gesloten, kunnen zij veilig zaken doen”, aldus ceo Gerard van Kaathoven, directeur van Euler Hermes.
Euler Hermes, onderdeel van de Allianz Group, telt 5.800 medewerkers in 49 landen en boekte in 2006 een omzet van _ 2,01 mld.

Reageer op dit artikel