nieuws

Tot 12% verschil in DIL-uitkering

Archief

Het aankopen van een direct ingaande lijfrente (DIL) kan, bij een lijfrentekapitaal van _ 75.000, tot _ 10.000 verschil in uitkering opleveren. Dat concludeert Independer uit eigen onderzoek.

De vergelijking is gebaseerd op een echtpaar van 65 en 64 jaar oud, waarbij de uitkering na overlijden volledig overgaat op de partner. Ohra is volgens de online tussenpersoon momenteel de scherpste aanbieder van een levenslange DIL met een maanduitkering van _ 423. Postbank is de minst vrijgevige met _ 372 per maand. Bij een jaaruitkering komt Reaal (_ 5.155) als beste uit de bus en Postbank als minste met _ 4.616.76.
De keuze tussen een maandelijkse en een jaarlijkse uitkering blijkt per verzekeraar nogal wat te verschillen. Fortis ASR spant de kroon; met een jaaruitkering krijgt de verzekerde _ 5276,96 méér op zijn rekening bijgeschreven dan met een polis die maandelijks uitkeert. Van de vijftien vergeleken maatschappijen is Ohra de enige die geen onderscheid maakt tussen een uitkering op jaarbasis en een uitkering op maandbasis.
Tien jaar
Wordt gekozen voor een tien jaar lopende DIL en een inleg van _ 50.000, dan is Ohra met een maandelijkse uitkering van _ 559,32 opnieuw de scherpste aanbieder. Bij een jaarlijkse uitkering is dat Loyalis met _ 6.929,64. In deze constructie is Zwitserleven de duurste met uitkeringen van respectievelijk _ 529 en _ 6.556.

Reageer op dit artikel