nieuws

Topman SNS luidt beursgong

Archief

Met een regen van vlinders, champagne en een slag op de beursgong, markeerde bestuursvoorzitter Sjoerd van Keulen van SNS Reaal de eerste notering van het aandeel ‘SR’ aan Euronext Amsterdam.

Door koersdalingen in de dagen voorafgaand aan de beursgang bleken beleggers niet bereid om voor aandelen SNS Reaal in te schrijven aan de bovenkant van de prijsrange (_ 18,50). De introductieprijs werd daardoor uiteindelijk vastgesteld op _ 17 per aandeel, wat in eerste instantie leidde tot een omvang van de plaatsing van _ 1.190 mln.
Enige dagen na de beursintroductie werd echter bekendgemaakt dat door een zogenoemde overtoewijzing (een ‘green shoe’) additioneel 10,5 miljoen bestaande aandelen door de Stichting Beheer SNS Reaal op de markt worden gebracht, ook weer voor _ 17 per aandeel, waarmee de beursgang het concern in totaal _ 1.368 mln oplevert. De bruto-opbrengst van de aandelenverkoop bedraagt voor de bedrijfsvoering van SNS Reaal ongeveer _ 416 mln, onder andere te besteden voor overnames. De rest van de opbrengst, circa _ 943 mln, gaat naar de Stichting Beheer en kan eventueel worden aangewend om nieuw uit te geven aandelen mee te kopen, mocht SNS Reaal dat nodig vinden voor een grote overname.
Vooralsnog is van de aandelen SNS Reaal nu dus 35% verhandelbaar en heeft de Stichting Beheer de overige 65% in bezit. Zo’n 21% van de verhandelbare aandelen is geplaatst bij Nederlandse particuliere beleggers en de overige 79% bij institutionele beleggers in binnen- en buitenland.

Reageer op dit artikel