nieuws

Topman Colhst (Ubo/Moira) maakt plaats voor De Leeuw

Archief

De Aegon-dochter Ubo/Moira die eind deze maand een nieuwe bedrijfsnaam aanneemt, krijgt per 1 april ook een nieuwe roerganger: drs C.G. Cohlst (55) treedt dan terug als directievoorzitter ten gunste van drs F.C.A.M. de Leeuw (43), afkomstig van Moira.

Het opstappen van Cohlst, sinds 1984 werkzaam voor Ubo, lijkt een verrassende ontwikkeling. “Voor m’n omgeving kan ik me dat voorstellen, maar op zichzelf is het dat niet”, zegt Cohlst in een eerste reactie. Hij blijft tot 1 oktober als adviseur verbonden aan de maatschappij waaraan hij “verknocht is geraakt.”
De directievoorzitter van CNV-signatuur, die ooit 7 jaar werkzaam was bij Ago (rechtsvoorganger Aegon) en 7 jaar bij RVS/Amfas erkent, dat zijn besluit niet van de ene op de andere dag is genomen. “Zoiets groeit. Nu echter is de situatie rijp genoeg om een dergelijk besluit te kunnen nemen. Het bedrijf heeft een nieuw platform. Mijn missie is volbracht”, aldus Cohlst, die weerlegt dat zijn terugtreden een gevolg zou kunnen zijn van een conflict met Aegon.
Over de achterliggende jaren waarin Ubo vanuit CNV-kring is overgenomen door het Bouwfonds en vervolgens na 8 jaar is doorverkocht aan Aegon, zegt hij: “De overgang naar Aegon is gepaard gegaan met enkele aanpassingsproblemen en na de overname van Moria in 1994 heeft dat proces in omgekeerde richting opnieuw plaatsgehad. Maar nu staat er een bedrijf met volop groeikansen en perspectieven.”
Volgens Cohlst is Ubo/Moira te vergelijken met een nieuw vliegtuig, op een nieuwe startbaan, en met een nieuwe gezagvoerder. “Goed voor alle passagiers is dat. Dat geeft een voldaan gevoel. Dan kun je met een gerust hart aan andere dingen gaan denken.”

Reageer op dit artikel