nieuws

Top verlaat London & Lancashire om ‘Cosmos Direkt’ op te richten

Archief

Twee stafmedewerkers en directeur Karel van der Kemp zijn onlangs gezamenlijk opgestapt bij London & Lancashire (Royal) om van start te gaan met Cosmos Direkt. Het betreft een volmachtbedrijf van de gelijknamige Duitse direct-writer in Saarbrücken.

Cosmos Direkt (A&M) is in Duitsland vooral succesvol op het gebied van de directe verkoop van levensverzekeringen. Het Nederlandse volmachtbedrijf, dat nog vóór de zomer actief moet worden, zal zich beperken tot de schademarkt, met de nadruk op autoverzekeringen.
De opgestapte medewerkers willen benadrukken dat hun vertrek bij London & Lancashire in goed overleg heeft plaatsgevonden. “We zijn daar niet weg gegaan omdat we het niet naar ons zin zouden hebben, maar omdat we op deze manier een lang gekoesterde wens konden verwezenlijken. We wilden ons niet de mogelijkheid laten ontglippen om een nieuwe organisatie op poten te zetten”, aldus Karel van der Kemp.
Samen met voormalig hoofd marketing Bert van der Ploeg en hoofd administratie Gé Groen is Van der Kemp op dit moment – in het geheim – bezig met het opknappen en inrichten van een kantoorpand voor Cosmos Direkt Nederland in Etten Leur.
Grote beroering
Van der Kemp voelt zich enigszins overvallen door de aandacht, aangezien de oprichting van het volmachtbedrijf eigenlijk pas over enkele maanden in de publiciteit gebracht zou worden.
Over de marktbenadering van het volmachtbedrijf wil hij om die reden niets kwijt. “We gaan een goed autoproduct in de markt zetten tegen een aantrekkelijke premie, zonder de markt in grote beroering te brengen”, antwoordt hij op de vraag of Cosmos Direct misschien een vergelijkbare marktbenadering nastreeft als het volmachtbedrijf Polis Direct.
Volgens Royal-directeur Paul Rosenmuller is het vertrek van directeur Van der Kemp al in een vroeg stadium aangekondigd, zodat er tijdig een opvolger gevonden kon worden in de persoon van Goovert Trouwborst, voorheen werkzaam bij A&M in Spanje.
Verrast
In Duitsland reageert Cosmos Direkt evenzeer verrast op belangstelling voor de plannen in Nederland. Franz Barroiz, direct verantwoordelijke voor de buitenlandse activiteiten van de maatschappij, bevestigt eerst de samenwerking met de voormalige L&L-werknemers, om vervolgens te melden dat de Nederlandse activiteiten voorlopig zijn stopgezet. De toezegging om dit telefonisch nader toe te lichten, komt hij niet na.

Reageer op dit artikel