nieuws

Top schadeverzekeraars VS ziet winstgevendheid komend jaar verbeteren

Archief

De directies van schadeverzekeraars in de Verenigde Staten zijn positief gestemd over de resultaten voor het komende jaar

Uit een onderzoek van het Amerikaanse Centrum voor de Verzekeringsstatistiek blijkt dat maar liefs 82% van de topbestuurders in 2004 de winstgevendheid verbeteren. Ook de kosten/inkomstverhouding (combined ratio), die in 2003 nog 101% beliep, komt naar verwachting het komende jaar aan de positieve kant van de streep uit. Voorts verwacht 71% van de respondenten dat de schaalvergrotingstendens onder verzekeraars in 2004 zich verder zal voortzetten. Daarnaast wordt in de, meer en meer naar slachtofferbescherming tenderende wet- en regelgeving, de grootste zorg gezien.

Reageer op dit artikel