nieuws

Top Amerikaanse verzekeraars verwacht nieuwe fusie- en overnamegolf

Archief

Topdirecteuren bij Amerikaanse verzekeraars verwachten dat de recente fusie tussen St Paul/Travelers en John Hancock/Manulife op grote schaal navolging zal krijgen

Maar liefst tweederde van hen verwacht een nieuwe golf van fusies en overnames in de verzekeringsbranche, zo blijkt uit een onderzoek van ratingbureau Standard & Poor’s. Met name beursgenoteerde ondernemingen zouden door de aantrekkende aandelenmarkt meer (financiële) mogelijkheden krijgen om op acquisitiepad te gaan, zo meent 71% van de respondenten. Eénderde van de topmensen in verzekeraarshuizen ziet in de toenemende prijsconcurrentie het grootste zorgenkindje, gevolgd door de hoogte van via de rechtbank vastgestelde schadevergoedingen, een snel stijgende rente en toenemende wet- en regelgeving (beiden 18%).

Reageer op dit artikel