nieuws

Ton Elias verlaat Aegon en begint voor zichzelf

Archief

Directeur communicatie Ton Elias heeft afgelopen week ontslag genomen bij Aegon. Hij gaat een eigen adviespraktijk opzetten op het gebied van ‘persstrategie en public affairs’.

“Ik vind dat mijn werk hier af is”, aldus de oud-journalist (44), die in 1995 bij Aegon van start ging. Zijn nieuwe onderneming ‘Elias Advies’ moet per 1 januari 2000 operationeel worden in het centrum van Den Haag. Paul van de Geijn, directievoorzitter Aegon Nederland, zegt het jammer te vinden dat Elias vertrekt. “We verliezen een eigenzinnig vakman met wie ik intensief heb samengewerkt en die heeft geholpen Aegon publicitair in Nederland beter op de kaart te krijgen. Ik begrijp echter zijn uitleg dat hij liever weer iets nieuws begint dan op een inmiddels ingerichte winkel te passen”.
Met het openen van een eigen communicatiewinkel treedt Ton Elias toe tot de club van adviesbureaus die gerund worden door voormalig (vaak parlementair)journalisten die het bedrijfsleven adviseren op het gebied van pers en publiciteit, zoals Charles Schwietert, Willem Bemboom en Charl Huyskens.
Optieregeling
Elias ziet goede kansen voor zijn adviespraktijk, aangezien bestuurders in zijn ogen steeds vaker erkennen dat zij een ‘discussie met de samenleving dienen aan te gaan’. Op dit moment gebeurt dat volgens hem nog te weinig. Elias is bijvoorbeeld van mening (“Ik spreek nu dus even niet namens Aegon”) dat het bedrijfsleven veel eerder en actiever had moeten deelnemen aan de discussie over optieregelingen. “Daar had de top van het bedrijfsleven best wat meer uitleg over kunnen geven”. Het is volgens hem niet onwaarschijnlijk dat Aegon in de toekomst eveneens gebruik zal gaan maken van zijn adviesdiensten.
Over die nieuwe vorm van openheid gesproken: hoe gaat u dat adviesbureau financieren? Toevallig met uw Aegon-opties?
“Nou ja, dat lijkt me helemaal geen onderwerp om in het kader van dit interview te bespreken. Maar inderdaad, misschien zal ik daar mijn management-opties deels voor gaan gebruiken.”
Medio oktober zal Elias zijn post bij Aegon gaan verlaten. Over zijn opvolging is vooralsnog niets bekend.
Ton Elias: “Mijn werk is hier af”.
Woordvoerster Van der Valk kiest voor televisiecarrière
Vrijwel gelijk met het aangekondigde vertrek van haar baas Ton Elias, heeft Mieke van der Valk eveneens aangekondigd de communicatie-afdeling van Aegon te willen verlaten. Van der Valk (29) treedt eind deze maand in dienst als producent van het televisieprogramma Barend & van Dorp (RTL4). Zij werkte sinds 1997 als woordvoerster voor Aegon.

Reageer op dit artikel