nieuws

Tom Kok stapt op na komst Jacometti

Archief

Amper een week na de bekendmaking van de overstap van Achmea-bestuurder Marinus Jacometti naar het Internet-bedrijfje Scaramea, stapt Tom Kok, de oorspronkelijke directievoorzitter van Scaramea op. “Wegens onenigheid over het te voeren beleid en de werkwijze”, licht Kok (41) vanuit zijn woonhuis toe.

Kok, die eerder dit jaar juist aankondigde zijn voorzitterschap van D66 te willen beëindigen wegens zijn drukke werkzaamheden voor Scaramea, wil geen toelichting geven op de reden van zijn vertrek. “Dat zou het bedrijf alleen maar schaden, en daarvoor ben ik Achmea te erkentelijk. Ik heb er de afgelopen jaren met veel plezier gewerkt”. Op de vraag of zijn vertrek iets te maken heeft met de komst van Jacometti, antwoordt hij: “Daar ga ik liever niet op in”.
Tom Kok was voor zijn komst naar Scaramea directeur van FBTO. Het doet hem zeer om Achmea te verlaten, zeker nu deze week naar buiten wordt getreden met de nieuw Internet-activiteiten. Lang denkt hij echter niet thuis te zitten: “Er staan al wat potjes op het vuur. Dat zijn inderdaad eveneens Internet-activiteiten en het ligt ook voor de hand dat deze zich in de verzekeringsbedrijfstak bevinden. Je zoekt toch in een sector waar je sterk in bent”.
Tom Kok: “Nieuwe potjes op het vuur”.

Reageer op dit artikel