nieuws

Toga Hypotheek sluit aan bij inkomensverloop van advocaten

Archief

De Dordtse tussenpersoon VHP Verzekeringen heeft een levenhypotheek ontwikkeld voor advocaten. Het produkt speelt in op het grillige inkomensverloop van deze doelgroep.

De Toga Hypotheek is het produkt van een samenwerking van actuarieel adviesbureau De Voogd Van der Heide & Partners (VHP), assurantiekantoor VHP Verzekeringen, geldverstrekker ING Bank, verzekeraar Falcon Leven, en aov-verzekeraar Movir.
De hypotheek (met rentebedenktijd) is gekoppeld aan een spaarpolis en voorziet in een financiering tot ten hoogste 125% van de excutiewaarde. De lasten worden afgestemd op de inkomensontwikkeling van de advocaat, en kunnen volledig worden opgeschort indien deze zich wil inkopen in een maatschap, aldus VHP Verzekeringen.
Het hypotheekprodukt kan worden uitgebreid met een pensioenvoorziening, een praktijkfinanciering (100% of meer van inkoopbedrag of opstartkosten), een aov-dekking, een doorlopend krediet (tot f 25.000), een credicard, en een doorlopende reisverzekering.
De afsluitkosten voor de Toga Hypotheek bedragen 0,5% van de hypotheeksom.

Reageer op dit artikel