nieuws

Toezicht

Archief

Vanaf 1 januari zal het – bij afschaffing van het verbod op retourprovisie – helaas mogelijk worden om op momenteel ongeoorloofde wijze verzekeringen aan de man te brengen. Een zichzelf respecterend assurantiekantoor zal er niet aan denken zijn zorgvuldig opgebouwde reputatie te grabbel te gooien met het geven van vreemde incentives.

NVA en NBvA hebben colleges van ethisch toezicht waaraan hun leden zich onderwerpen. De leden van deze organisaties maken procentueel echter slechts een klein percentage uit van alle assurantiekantoren. Ook mijn kantoor is nog niet aangesloten. Toch zou ook ik, en met mij waarschijnlijk velen, graag zijn onderworpen aan een dergelijk college.
Nu de kans groot is dat normen dreigen te worden overschreden, wil ik bepleiten dat de Colleges van Toezicht van beide organisaties worden samengevoegd. Tegen betaling kan dit nieuwe college worden opengesteld voor de duizenden niet-leden die dan tevens tot een beroepsaansprakelijkheidsverzekering worden verplicht.
Naar de consument kan dan eindelijk grootschalig onderscheid worden gemaakt tussen serieuze tussenpersonen en beunhazen.
Haaije Jansen, Putten.

Reageer op dit artikel