nieuws

Toekomst prestigieuze Franse verzekeringsschool staat op het spel

Archief

De toekomst van de in 1947 opgerichte Franse verzekeringsschool Enass-AEA, die opleidingen verzorgt voor het personeel van verzekeraars, hangt aan een zijden draadje

Sinds het vertrek van de directeur, die deze functie zestien jaar heeft vervuld, is de school het toneel van een ordinaire opvolgingsoorlog. In dat verband zijn mensen onterecht ontslagen en hebben daarvoor een rechtszaak aangespannen. Wegens de slechte werksfeer is er ook een staking van de docenten geweest. Na onderzoek van een onafhankelijke consultant blijkt dat sommige leidende krachten van de school een salaris van 100.000 euro per jaar kregen. Ook de controle en het toezicht op de financiële en overige administratie zou volgens de onderzoekers ontoereikend zijn.

Reageer op dit artikel