nieuws

Tinke verlaat Rotterdam wegens ‘magneetwerking op allochtonen’

Archief

Tinke Assurantiën, het assurantiekantoor van ex-NBvA-voorzitter P. Tinke, is onlangs verhuisd van Rotterdam-Zuid naar Barendrecht. Volgens Tinke werkte het kantoor ‘als een magneet op allochtonen’.

De voortdurende groei van het percentage allochtonen in Rotterdam-Zuid was een belangrijke reden voor de verhuizing naar het forensendorp, zegt Tinke. Van zijn klanten is de helft gevestigd in Rotterdam en de helft in omliggende gemeenten. Niet meer dan vijf procent van zijn klanten komt op kantoor.
Een aantal van de kantoorbezoekers zijn allochtonen. “Die hebben geen verzekering bij ons of alleen maar een autoverzekering. Maar die klanten brengen ook hun broers mee en vrienden. Ons kantoor werd een magneet. We kregen een enorme toeloop van allochtonen en de premie groeide, maar het werk groeide nog harder, bijvoorbeeld als gevolg van schaderegelingen”.
Tinke: “Deze mensen kennen de regels in Nederland niet en hebben een grote achterstand. Je moet telkens weer veel uitleggen. Dat kost tijd. Iemand de opvatting uit het hoofd praten dat hij niet onschuldig is aan een aanrijding, kost een uur. Niet iedereen kan dat geduld blijven opbrengen”. Dat probleem ontstaat in alle grote steden, constateert hij.
Kortom: zijn markt in Rotterdam werd te bewerkelijk en leverde relatief te weinig premie-inkomen op. “Als er veel drenkelingen om mijn nek hangen, ga ik zelf onder”, zegt Tinke.
Hij prijst zich gelukkig met zijn “prachtige nieuwe lokatie” in een winkelcentrum van een forensendorp bij Rotterdam-Zuid dat in tien jaar zal groeien van 20.000 tot 40.000 zielen. “Daar wonen meer mensen die wij graag als klant in de boeken hebben, met eigen woningen, auto’s en bezittingen”. En de klanten die in Rotterdam-Zuid naar zijn kantoor kwamen, komen ook wel naar Barendrecht, denkt hij.
Tinke stelt een grens aan het percentage allochtonen in zijn portefeuille: niet meer dan tien procent.
Het adres luidt: Middenbaan 74a, 2991 CT Barendrecht. Het postadres is: Postbus 1185, 2990 CA Barendrecht, tel. 01806-23.000, fax 01806-21636.
Tinke Assurantiën in Barendrecht

Reageer op dit artikel