nieuws

Tijhuis wil met schadebedrijf Delta Lloyd snel uit het rood

Archief

Jolanda Tijhuis is per 1 augustus benoemd tot directeur van Delta Lloyd Schade. Zij is daarmee de eerste vrouw in het directieteam van de Amsterdamse maatschappij: “Het klinkt misschien vreemd, maar ik ervaar Delta Lloyd desondanks niet als een mannenbedrijf. Het zegt misschien ook iets over de cultuur in dit bedrijf.”, aldus Tijhuis. Volgens haar zal ze overigens niet lang de enige vrouw in de directie blijven: “Er zitten veel vrouwen met kwaliteit in het management van Delta Lloyd Nuts Ohra”.

Tijhuis (38), tot voor kort manager Bedrijven schade/personenschade, ziet het terugdringen van het negatieve resultaat in het schadebedrijf als een van haar belangrijkste opdrachten. Was een carrière in het levenbedrijf in dat kader niet veel prettiger geweest? “Welnee, ik ben juist helemaal gevallen voor het schadebedrijf. Het dynamische karakter ervan bevalt me uitstekend. Er wordt hier veel van je innovatieve vermogens gevraagd.”
Jolanda Tijhuis werkt sinds 1985 voor Delta Lloyd. Eerst als schadecorrespondent, daarna onder meer als juridisch adviseur van het bij Delta Lloyd gevestigde samenwerkingsverband MAS voor milieu-aansprakelijkheidsverzekeringen en als secretaris van de raad van bestuur.

Reageer op dit artikel