nieuws

Tij keert in de branche Brand

Archief

Na vier jaren van winststijging stevenen de brandverzekeraars dit jaar af op een resultaatverslechtering, meldt het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS).

De daling van de winst is volgens het CVS, onderdeel van het Verbond van Verzekeraars, vooral te wijten aan de ontwikkelingen in de zakelijke markt, waar de premies sterk onder druk staan. “Na aftrek van herverzekeringskosten lijkt het resultaat voor 2006 uit te komen op 9% van de verdiende premie”, aldus het CVS in Verzekerd!, het huisblad van het Verbond. Vorig jaar kwam het resultaat uit op 12% van de premie.
Positieve noot is dat de kans op inbraak- en diefstalschade de afgelopen tien jaar is verkleind van 2% tot 1%. Dat is het percentage polissen waarop een inbraak- of diefstalschade wordt uitgekeerd. In totaal krijgt elk jaar 3% van alle woningen te maken met inbraak. Cijfers van de politie wijzen uit dat de helft van het aantal inbraakpogingen mislukt.
Fred Treur, adjunct-manager van het CVS, vindt overigens dat consumenten de risico’s onderschatten. “Uit onze Consumentenmonitor blijkt dat maar eenderde van de huishoudens aandacht besteedt aan preventie.”

Reageer op dit artikel