nieuws

Tiende AssurMada kapstok Rotterdam Insurance Week

Archief

Tiende AssurMada kapstok Rotterdam Insurance Week

Organisaties die in de week van 4 tot en met 8 juni 2007 een verzekeringsactiviteit zouden willen houden in Rotterdam, kunnen inhaken op het plan voor een ‘Rotterdam Insurance Week’. In die week is er namelijk meer te vieren dan het vertrek van de tiende editie van AssurMada, de jaarlijkse zeiltocht van branchegenoten naar het Britse Lowestoft.
Op dinsdag 5 juni viert Crawford & Company Nederland niet alleen zijn zestigste haringparty, maar ook het feit dat rechtsvoorganger A. Kiewit Experts 140 jaar geleden werd opgericht én dat het bedrijf nu tien jaar werkzaam is onder de naam Crawford. Op woensdag 6 juni vieren de AssurMada-gangers en -sponsors de tiende editie van AssurMada; op donderdag 7 juni vertrekt de vloot om circa 11.00 uur naar Engeland.
Dit zijn nogal wat verzekeringsactiviteiten in een korte periode en geconcentreerd op een bijzondere locatie, de Rotterdamse Veerhaven. De organisatoren van AssurMada hebben met Crawford overlegd hoe zij niet alleen elkaars evenement kunnen versterken, maar ook hoe zij een groter platform kunnen creëren waar diverse verzekeringsactiviteiten ondergebracht kunnen worden. Hiervoor hebben zij het platform ‘Rotterdam Insurance Week’ bedacht.
Gezamenlijke afvaart
Vanaf de eerste AssurMada, in juni 1998, kunnen de deelnemende schippers zelf bepalen vanuit welke haven zij vertrekken. De organisatoren willen dit graag zo houden, maar met uitzondering van de AssurMada 2007. Want ter gelegenheid van de jubileumviering zal de vloot eenmalig vanuit één haven vertrekken.
Waarom vanuit één haven? “Bij een jubileum hoort een feest en alleen door de vloot op één locatie bijeen te hebben, zijn de schippers en deelnemers in de gelegenheid om dit pre-afvaart feest bij te wonen”, aldus de organisatie.
De Stichting Veerhaven en de Stichting AssurMada bieden de deelnemende schippers de mogelijkheid om hun schip al in het weekend voorafgaand aan de AssurMada in genoemde haven af te meren. Er hoeft geen havengeld te worden betaald.
Geen limiet
Normaliter geldt bij AssurMada een limiet van 25 schepen/125 deelnemers. De organisatoren laten deze limiet dit keer los. Zoals het er nu naar uitziet, kan iedereen die mee wil varen met AssurMada 2007 ook echt mee. Aanmelden is nog niet mogelijk. Naar verwachting zal de website begin volgend jaar weer in de lucht zijn. Kort daarna wordt de inschrijving geopend.
een oranje polo van AssurantieMagazine, een van de sponsors van het eerste uur.
Zilveren editie Assurantie Bridge
Op zaterdag 27 januari wordt voor de 25e keer het Assurantie Bridge Toernooi gehouden. Deelname aan dit toernooi staat alleen open voor personen die werkzaam zijn in het verzekeringsbedrijf, de afdeling verzekeringen bij een bank en voor hen die een eigen assurantiekantoor hebben. Ook voor deelnemers aan de laatste twee edities staat de inschrijving open.
Het is een traditie geworden, dat de jubileumedities van dit toernooi in het hoofdkantoor van Interpolis in Tilburg worden gehouden. De dag begint met ontvangst vanaf 9.15 uur, waarna om 10.00 uur de eerste ronde start. Om 17.00 uur is de prijsuitreiking. Systeem: 2 x 20 spellen Top-integraal (uitslagberekening per computer).
Er kunnen maximaal honderd paren aan het toernooi deelnemen. Om voor de teamprijs in aanmerking te komen, dient met ten minste drie paren in één team te worden deelgenomen. Deelname kost _ 25 per paar. Aanmelden kan tot 21 december. Meer informatie: Tineke Boomsma, tel. 013-462.15.10, email: t.boomsma@interpolis.nl
‘De Goudse
blijft paars’
In de jongste editie van het kwartaalblad I&FS Bulletin voor de relaties van adviesbureau Watson Wyatt staat onder meer een interview met Franswillem Briët, topman van De Goudse. Er wordt in herinnering geroepen dat ING in 2000 Tiel Utrecht aan De Goudse heeft verkocht en destijds 20% van de aandelen van De Goudse heeft verkregen. “Was dit voor ING puur een financiële belegging of is het de bedoeling dat er op termijn meer aandelen de kant van ING op gaan en De Goudse langzaam maar zeker een oranje kleur krijgt?”
Briët: “We worden niet oranje, we blijven paars! Die twintig procent deelname van ING was een financieringsconstructie en geen strategische investering. Overigens blijft het natuurlijk altijd spannend in verzekeringsland, want er gebeurt erg veel. Maar zoals ik nu naar de toekomst kijk, zie ik geen enkele reden waarom we niet paars zullen blijven.”
Alweer een
prijsvraag
Gestimuleerd door de animo voor de prijsvraag rond de ‘goeroe van Generali’ (AM 19), krijgen de trouwe lezers van deze rubriek alweer een kans om in de prijzen te vallen. De nieuwe vraag is: Wat klopt er niet in de televisiereclame van zorgverzekeraar CZ, waarin de belevenissen van een hardloper op de voet worden gevolgd?
Onder de inzenders van de goede oplossing worden drie exemplaren van het boekje ‘Lachen Verzekerd!’ verloot. Inzenden kan per e-mail: redactie@amweb.nl t.a.v. Jus d’Assurance, of via faxnummer 0172-422.892.
Om mee te dingen naar de prijzen, dient de inzending uiterlijk op woensdag 22 november binnen te zijn.

Reageer op dit artikel