nieuws

Tien werkgeversorganisaties in bouw sluiten raamcontract ziekengeld

Archief

met SFB Verzekeringen

Tien werkgeversorganisaties in de bouw hebben op het terrein van het ziekengeld raamovereenkomsten gesloten met SFB Verzekeringen, de verzekeraar die is voortgekomen uit het Sociaal Fonds Bouwnijverheid.
De betrokken werkgeversorganisaties zijn: NVOB (burgerlijke- en utiliteitsbouw), NVWB, VAGWW, Bolegbo, VBKO (grond-, water- en wegenbouw), Vebidak (dakbedekkers), Navas (stukadoors), NBvT (timmerfabrieken), ABN (natuursteenbedrijven), Babex (sloopwerkbedrijven).
De betrokken partijen zien de afspraken als een “mijlpaal voor de oplossing van een groot financieel risico voor bijna de helft van de werkgevers in de bouwnijverheid”. SFB wijst er op, dat de raamovereenkomsten niet voor elke werkgeversorganisatie identiek zijn. “De afspraken zijn specifiek afgestemd op de verschillende branches”. De werkgevers hebben de mogelijkheid van wekelijkse uitbetaling van de claims.

Reageer op dit artikel