nieuws

Tiel Utrecht ziet in heffings- korting premie voor levenpolis

Archief

In het nieuwe belastingstelsel is de belastingvrije voet vervangen door een algemene heffingskorting, die voor niet-werknemers leidt tot een een maandelijks extraatje. Geld dat mooi besteed kan worden aan een levensverzekering, zo redeneert Tiel Utrecht.

De kersverse dochter van De Goudse stuurde onlangs aan zo’n achthonderd adressen een proefmailing en beslist deze maand of de actie breder wordt uitgezet. Momenteel werken drie loondienstadviseurs en twee assurantiekantoren mee aan de proef.
In de mailing wijst Tiel Utrecht de lezer op de algemene heffingskorting voor belastingbetalers; een noviteit in het nieuwe belastingstelsel. Die heffingskorting – f 3.400 groot – wordt per belastingplichtige verleend en is niet overdraagbaar. “Bij werknemers wordt de heffingskorting verrekend in de loonheffing”, zo weet Tiel Utrecht-marktmanager Marnix van der Velden. “Maar niet-werknemers krijgen, als zij daartoe een verzoek hebben gedaan, maandelijks zo’n f 300 uitgekeerd door de Belastingdienst. En op die verruiming van liquiditeit spelen wij in.”
Tiel Utrecht hoopt klanten zo ver te krijgen dat zij (een deel van) die f 300 inleggen in het FlexxVermogensplan, een universal-lifeverzekering. Om die beslissing te beïnvloeden krijgen de mensen die een afspraak maken met een adviseur een cadeaubon van parfumerie Douglas ter waarde van f 15. “Een cadeau voor u zelf: nu iets kleins, straks iets groots!”, is dan ook het motto van de mailing.

Reageer op dit artikel